Wij zijn: Hét vrije ontmoetingsinitiatief in Amsterdam voor en door autistische LHBTI+’ers!

"We are Au-Some! Who are you?"

Wij zijn: Hét vrije ontmoetingsinitiatief in Amsterdam voor en door autistische LHBTI+’ers!

"We are Au-Some! Who are you?"

Over ons

Wij bieden sinds augustus 2021 vrije en gezellige meetings voor en door autistische LHBTI+’ers in en rond Amsterdam, in allerlei soorten en maten. Deze zijn prikkelarm, laagdrempelig en in de regel gratis, zodat iedereen mee kan doen en het naar zijn zin heeft. Tijdens onze maandelijkse meetings is er veel te doen. Maar of je nou wil socializen, netwerken, leuke spelletjes wil spelen, iets drinken of op een andere manier wil genieten van een plek speciaal voor jou met gelijkgestemden, je hebt bij ons altijd de vrijheid om te zijn wie je bent!

Ook organiseren we regelmatig extra activiteiten, zoals themabijeenkomsten, lezingen, wandeltochten en meer. De maandelijkse bijeenkomsten zijn gratis, (met dank aan subsidie van de Gemeente Amsterdam) maar soms vragen we voor extra bijeenkomsten een eigen bijdrage. Kijk voor meer info in onze Agenda of klik hier voor een reportage over één van onze bijeenkomsten de die het tijdschrift GayNews heeft gemaakt!

LHBTI+ en ook nog autisme?

LHBTI+: ofwel lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender of intersekse. De + staat voor alle anderen die zich op seksualiteit- of gendergebied anders voelen. Ben je ook nog autistisch? Dan voel je je vaak vreemd in twee werelden. Bij Au-Some komen die werelden samen en zorgen wij ervoor dat je je helemaal thuis voelt.

Even normaal

Iedereen die Au-Some bezoekt is autistisch of op een andere manier neurodivers. Hierdoor is niemand meer “gek”, “vreemd” of “anders” en is iedereen “normaal”. Naast neurodiversiteit is seksuele of genderdiversiteit bij Au-Some de regel en niet de uitzondering. Dus: denk of weet jij dat je autistisch en LHBTI+’er bent en vind je het leuk of juist lastig om in contact te komen met anderen, dan is Au-Some er voor jou.

Pas jij bij Au-Some?

De eerste stap zetten is soms lastig, dat begrijpen we. Het is prima als je de eerste keer samen met een maatje of begeleider wil komen. In overleg kun je bijvoorbeeld ook iets eerder komen, zodat we je de weg kunnen wijzen en je vragen kunnen beantwoorden. Eenmaal over de drempel ga je het vast en zeker naar je zin hebben. Hopelijk tot binnenkort!

Disclaimer

Onze bijeenkomsten zijn bedoeld voor LHBTI+’ers met autisme of een vermoeden daarvan, of zij nu een officiële diagnose hebben of niet. De vrijwilligers zijn bevlogen en komen uit de doelgroep, maar hebben, afgezien van ervaringsdeskundigheid, géén pedagogische kennis of zorgkennis in huis. Hierom zijn onze bijeenkomsten minder geschikt voor minderjarigen of mensen die continue begeleiding nodig hebben. (eenmalig een begeleider meenemen om kennis te maken is geen probleem, maar liever niet stééds)

Code Goed Gedrag

Onze vrijwilligers houden zich aan onze Code Goed Gedrag, en we verwachten van bezoekers dat zij dit ook doen. Zo houden we Au-Some leuk voor iedereen! Deze Code Goed Gedrag vind je hier.